Ota varmistus Logicista ennen päivitystä

Apple julkaisee Logic Pro X:stä uusia päivityksiä melko tiheään tahtiin. Vikakorjausten lisäksi niissä on myös melko paljon uusia ominaisuuksia, ja se on aina pieni riski kun ohjelmistoista on kyse. On aina mahdollista, että jokin uusi ominaisuus ei toimikaan omalla koneella kuten pitäisi.

Varsinkaan ammattikäytössä ei oikein olisi varaa rikkoa työkaluja päivityksellä, koska se saattaa merkitä äänitysten ja tuotantojen viivästymistä. Jo jonkin aikaa Apple on suositellut varmistuksen ottamista edellisestä Logic Pro X:n versiosta ennen päivitystä. Nyt katsotaan miten se käytännössä tapahtuu.

Apple on julkaissut Logicin varmistuksesta tukiartikkelin Logic Pro X: Best practices for updating, jossa on esitelty ihan pätevä menetelmä varmistuksen ottamiselle Finderin avulla. Sen käyttämisessä täytyy kuitenkin muistaa pari juttua.

Ensinnäkin levytilaa on syytä olla reilusti vapaana, koska Logic Pro X vie useita gigatavuja tilaa. Vanha versio pakataan, jolloin levytilaa säästyy jonkin verran suoraan kopioon verrattuna. Vanhan talteen otetun version voi toki siirtää vaikka ulkoiselle kiintolevylle, ja jos kaikki toimii normaalisti, sen voi viimeistään seuraavan version tullessa poistaa kokonaan.

Lisäksi Mac App Storen automaattisten päivitysten on syytä olla pois päältä, jos mielii ollenkaan saada vanhaa Logic-versiota talteen ennen päivitystä. Automaattiset päivitykset voivat olla usein kätevä tapa pitää Mac App Storesta ladatut ohjelmat ajan tasalla, mutta siitä täytyy luopua tässä tilanteessa, koska päivitykset todellakin ladataan ja asennetaan kyselemättä. Voit lukea lisää automaattisista päivityksistä Applen tukiartikkelista OS X:n ja Mac-ohjelmien päivittäminen.

Automaattiset päivitykset otetaan pois päältä käynnistämällä Järjestelmäasetukset ja valitsemalla sieltä App Store. Jotta saisi tiedon uusista ohjelma- ja käyttöjärjestelmäpäivityksistä, kannattaa asetus Etsi päivityksiä automaattisesti olla päällä, mutta jotta esimerkiksi uusi Logic Pro X ei asentuisi vanhan päälle ennen kuin ehdit ottaa siitä varmistuksen, kannattaa ottaa pois päältä asetus Asenna ohjelmapäivitykset. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että päivitykset pitää itse käynnistellä Mac App Storesta.

[caption id="attachment_1357" align="aligncenter" width="660"]Ota
ohjelmien automaattiset päivitykset pois App Store -asetuksista mikäli
haluat saada vanha Logic Pro X -version talteen ennen
päivitystä.{.size-large .wp-image-1357 width="660" height="522"} Ota ohjelmien automaattiset päivitykset pois App Store -asetuksista mikäli haluat saada vanhan Logic Pro X -version talteen ennen päivitystä.[/caption]

Applen tukiartikkelin ohjeita seuraten, avaa Finderissa Ohjelmat-kansio. Tarkista mikä Logic Pro X -versio sinulla on käytössä: pitämällä ctrl-näppäintä alhaalla osoita Logic Pro X -kuvaketta ja valitse Näytä tietoja. Yleiset-kohdan alta löytyy Versio, joka oheisessa kuvassa on 10.2.2.

[caption id="attachment_1358" align="aligncenter" width="138"]Vanha Logic Pro X:n versio on tässä
10.2.2.{.size-medium .wp-image-1358 width="138" height="300"} Vanha Logic Pro X:n versio on tässä 10.2.2.[/caption]

Sulje Tietoja-ikkuna. Tee uusi kansio nimeltä "Logic Pro X 10.2.2". Sitten osoita taas ctrl-näppäintä alhaalla pitäen Logic Pro X -kuvaketta ja valitse Pakkaa "Logic Pro X". Pienen valmistelun jälkeen Finder alkaa pakata, ja jokusen minuutin kuluttua pitäisi olla valmista. Tuloksena on tiedosto nimeltä "Logic Pro X.zip", jonka koko on noin 1,34 gigatavua.

LPX-pakkaaminen{.aligncenter .size-medium .wp-image-1359 width="300" height="52"}

Siirrä tämä tiedosto äsken tekemääsi uuteen kansioon vetämällä ja pudottamalla. Asennettu Logic Pro X -versio jää edelleen Ohjelmat-kansioon, mutta pakattu kopio siitä on nyt tallennettu erilliseen paikkaan.

Nyt voit käynnistää App Store -ohjelman ja päivittää Logic Pro X:n uusimpaan versioonsa.

LPX-10.2.3-MAS-fi{.aligncenter .size-large .wp-image-1360 width="660" height="315"}

Ellei sinulla vielä ole Logic Pro X -ohjelmistoa Macissäsi, saat sen Mac App Storesta:

Logic Pro X, 199 €

Available_on_the_Mac_App_Store_Badge_FI_165x40_0831{.wp-image-484 .size-full .alignleft width="165" height="40"}