iMASCHINE 2 - täysiverinen taskustudio

Native Instrumentsin iMASCHINE on iPhone- ja iPad-laitteissa toimiva groovestudio, joka tuo paljon NI:n suositun MASCHINE-kontrollerin ominaisuuksia taskulaitteisiin. Ensimmäinen iMASCHINE-versio oli hyvä avaus NI:ltä iOS-maailmaan, jota KORG, Steinberg ja tietenkin myös Apple jo koko lailla hallitsee. Pari viikkoa sitten julkaistu kakkosversio on merkittävä parannus edelliseen.

iMASCHINE2SplashScreen{.aligncenter .size-large .wp-image-1177 width="660" height="495"}

iMASCHINE on helppo ohittaa pelkkänä rumpukonesoftana, mutta sen 4x4-virtuaalilätkillä voi tehdä myös melodiakulkuja. Kakkosversion käytännöllisimpänä uutuutena on askelsekvensseri (step sequencer), jolla voi korvata helposti pieleen menevät sormirummuttelut. Sekvensseristä ei ole pitkä matka arpeggiaattoriin, ja sellainenkin uutuus löytyy, samoin sointujen ja asteikkojen helppo hyödyntäminen ja ison MASCHINE-kontrollerin kaltainen lätkien värikoodaus.

Ensimmäistä kertaa iMASCHINE:ssa on myös varsinaisen emoalus-MASCHINE:n sovellusohjelmasta tuttu sovitusnäyttö, jolla näkee fraasit ja riffit aikajanalla, perinteiseen DAW-ohjelmatyyliin. Ohjelmassa on kätevä uusia ominaisuuksia esittelevä osio, jonka avulla voi tutustua musiikin tekemiseen vähitellen. Ensimmäisen sukupolven iMASCHINE-ohjelmalla tehtyjä projekteja voi myös tuoda ohjelmaan, ja vanhan version voi myös säilyttää iPadissä tai iPhonessa, koska uusi iMASCHINE 2 on kokonaan erillinen sovellus.

https://www.youtube.com/watch?v=XllIqoyc6P8

Uusimmilla iPhone 6S -laitteilla iMASCHINE tukee myös 3D Touch -ominaisuutta, joka ei kuitenkaan tuo painalluksen voimakkuuden tunnistusta soittoon. Se kuitenkin tarjoaa kätevän tavan avata kontekstivalikko esimerkiksi nuottien poistamista varten.

HUOMIO: Joulukuun 1. päivään saakka voit saada iMASCHINE 2: n App Storesta** 4,99 euron hintaan, minkä jälkeen se palautuu normaalihintaiseksi, mutta ei 9,99 euroakaan ole mikään paha raha sovelluksesta, joka muuttaa iPadin tai iPhonen musiikilliseksi muistikirjaksi. Lisäksi tarjouksen aikana saa kaikki iMASCHINE-laajennuspaketit yhden hinnalla – 36 kappaletta laajennuksia sisältävä ULTIMATE COLLECTION irtoaa 99 sentillä.

[caption id="attachment_1178" align="aligncenter" width="660"]Nopean toimijan etu: kaikki iMASCHINE-laajennuspaketit
eurolla!{.size-large .wp-image-1178 width="660" height="495"} Nopean toimijan etu: kaikki iMASCHINE-laajennuspaketit eurolla![/caption]

Download_on_the_App_Store_Badge_FI_135x40_0831{.alignleft .wp-image-414 .size-full width="135" height="40"}