Lyhyt kitarakaapeli studiokäyttöön

Jos sähkökitaraa soittaa keikalla, on kitarapiuhan hyvä olla reilun pituinen, mutta studiossa ylipitkästä piuhasta on lähinnä harmia. Etenkin jos sähkökitaran kytkee suoraan tietokoneen äänilaitteeseen, ja soittelee muutenkin varsin lähellä tietokonetta, ei piuhan tarvitse olla pituudella pilattu.

Hankin äskettäin erilaisten monimetristen instrumenttikaapelien kaveriksi lyhimmän kaupassa tarjolla olleen kitarapiuhan, ja se oli Fenderin 1,5-metrinen* eli viisijalkainen malli 099-0820-004. Tämän Kiinassa valmistetun kaapelin toimivuuteen uskoin laatumerkin sekä elinikäisen takuun perusteella, eikä kokeilussa löytynyt moitteen sijaa. Ominaisuuksiensa puolesta kaapeli soveltuu hyvin myös keikkailuun.

[caption id="attachment_756" align="aligncenter" width="300"]Puolitoistametrinen kitarapiuha riittää hyvin
tietokonestudiokäyttöön.{.size-medium .wp-image-756 width="300" height="300"} Puolitoistametrinen kitarapiuha riittää hyvin tietokonestudiokäyttöön.[/caption]

Ensimmäiset tyypit otin GarageBandin OS X -versiolla, kitara kytkettynä Steinberg UR22 -äänilaitteen INPUT 2 -liitäntään (ja HI-Z tietenkin päällä).

Toinen kierros puolestaan meni iPadilla ja IK Multimedia AmpliTube -ohjelmalla sekä Apogee JAM -kitaraliittimellä, Sennheiser HD 201 -kuulokkeilla* tarkkaillen.

Fender_iPad_JAM{.aligncenter .size-medium .wp-image-761 width="300" height="300"}

Kolmannella ja viimeisellä testikierroksella oli käytössä mallintava kitaravahvistin Fender Mustang II. Kaikissa kokeiluissa kitarana oli Fender Standard Stratocaster* (Meksiko).

Fender_Cable_Mustang_Strat{.aligncenter .size-medium .wp-image-759 width="300" height="300"}