iMASCHINE 1.1 viimein iPad-yhteensopiva

Native Instruments iMASCHINE, tuo iOS-laitteissa toimiva houkutin MASCHINE*-systeemin pariin, on viimein päivittynyt versioon 1.1. Alunperin jo vuonna 2011 (!) julkaistu iMASCHINE on ollut hiljainen työmyyrä, joka on nyt saanut oikean iPad-käyttöliittymän, ja hyödyntää viimeinkin myös iPhone 5:n korkeampaa näyttöä.

iMASCHINE on "groove sketchpad" eli "groovelehtiö", joka on tarkoitettu musiikillisten ideoiden tallentamiseen myöhempää jatkojalostusta varten. Se puolestaan on tarkoitus tehdä MASCHINE-ohjelmistolla, ja sitähän taas ei saa kuin samassa paketissa Native Instruments MASCHINE*-kontrollerin kanssa. NI on todella ottanut aikansa tämän päivityksen kanssa, kun MASCHINE 2.0:kin tuli saataville jo syksyllä 2013.

iMASCHINEn kansikuvapojaksi jo aiemmalla videollaan profiloitunut Jamie Lidell näyttää uudella videolla yhdessä Q-Kidz-tanssiryhmän kanssa mitä tästä versiota irtoaa. Kaikki on tietenkin taas tehty yhdellä kertaa putkeen, ja hauskaa oli:

http://www.youtube.com/watch?v=LyRBSn6CU0M

Käyttöliittymän lisäksi iMASCHINEssa on uusittu samplesetti sekä paremmat mahdollisuudet tuoda ja viedä ääntä. Nyt valikoimaan kuuluu myös kaksi Kaoss Padin tyylistä XY-aluetta efektien ohjaamiseen. Sama kuudentoista virtuaalisen pädin ruudukko tuottaa edelleen ääniä samaan tapaan kuin isossa MASCHINEssa, mutta ryhmiä on vain neljä (A, B, C ja D), kahdeksan sijaan. Tyypillisesti iMASCHINEssa yksi ryhmä on rumpuraita, toinen basso, kolmas jokin syntesoija tai muu melodiasoitin, ja neljännellä voi äänittää laulun tai muuta äänimateriaalia. Kuhunkin mikserin raitaan voi liittää kaksi efektiä. Haluttaessa pädit muuttuvat kahden rivin virtuaaliseksi koskettimistoksi. Tietenkään iPhonen tai iPadin näytöltä ei saa minkäänlaista kosketuspalautetta, kuten MASCHINE-kontrollerin (tai vaikka Akai MPC:n) isoista lätkistä, jotka ovat oikeita mekaanisia painikkeita.

[caption id="attachment_710" align="aligncenter" width="300"]Native Instrumentsin iMASCHINE on viimeinkin oikeasti
iPad-yhteensopiva.{.size-medium .wp-image-710 width="300" height="225"} Native Instrumentsin iMASCHINE on viimeinkin oikeasti iPad-yhteensopiva.[/caption]

Uuden version kunniaksi kaikki saavat sähköpostiosoitetta vastaan ilmaiseksi tuoreen Quantum Collection -soundipaketin. Lisäksi iMASCHINEn sisältä voi alkaen 0,89 € hintaan ostaa uusia soundipaketteja, jotka ovat riisuttuja malleja ison MASCHINE-laajennuksista (kuten Conant Gardens, Platinum Bounce, True School jne.).

iMASCHINE on saatavana App Storesta hintaan 4,49 €, ja sama versio toimii sekä iPhonessa että iPadissä.

Osta iMASCHINE App Storesta:

iMaschine{.alignnone .wp-image-413 .size-full width="135" height="40"}

Ja ellet ole vielä tutustunut MASCHINE*-kontrolleriin, kenties iMASCHINE* tekee tehtävänsä ja houkuttelee sinutkin sen käyttäjäksi. Käy kurkkaamassa Musikhaus Thomannin sivuilta* tai Native Instrumentsin omalta sivustolta millainen laite on kyseessä. Jos haluaisit Konesoittoon juttua MASCHINEn käytöstä, jätä kommentti alle, tai sähköpostittele osoitteella kone (at) konesoitto (piste) com, tai lähesty Twitterin tai Facebookin kautta.