Amplitube Orange nyt myös iOS:lle

IK Multimedian Amplitube Orange -vahvistinmallinnusohjelmisto on nyt saatavana myös iPadille sekä iPhonelle ja iPod touchille. Viralliset Orange-vahvistimien mallinnukset ovat olleet aiemmin vain Mac- ja Windows-tietokoneiden käyttäjien ulottuvilla (ja toki Orangen omissa OPC-vahvistintietokoneissa).

AmpliTube_Orange_iPad{.aligncenter .size-medium .wp-image-660 width="300" height="178"}

Amplitube Orangen voi hankkia erillisenä ohjelmana, tai ostaa sen sisältämät komponentit Amplituben sisältä. Molemmilla tavoilla hinta on 13,99 €, mikä on varsinkin Mac/Windows-malliin verrattuna halpaa lystiä (jopa ottaen huomioon iOS-laitteen hankintakustannukset).

Amplitube Orange toimii tietenkin kuten tavallisesti IK Multimedian omien iRig*- ja iRig HD* -liittimien kanssa, mutta toki myös Apogeen Jam*-  ja Jam 96k* -laitteilla.

Lue lisää Amplitubesta Konesoiton aiemmasta jutusta.

Orange-vahvistimet voivat olla hieman vähemmän tunnettuja kuin Marshallit ja Fenderit - esimerkiksi Dave Hunterin Guitar Rigs: Classic Guitar & Amp Combinations, jota käytän paljon lähdeteoksena, ei käsittämättömästi mainitse Orangea lainkaan. Niillä on silti pitkä historia sekä vakiintunut käyttäjäkuntansa (1960-luvulla Peter Green, 1970-luvulla Led Zeppelin, 1990-luvulla Oasis, ja niin edelleen), ja oranssin värin takia niitä ei voi olla huomaamatta lavalla.

Amplitube Orangessa firman klassikoista ovat edustettuina seuraavat:

  • OR50
  • Rockerverb 50
  • Thunderverb 200
  • Tiny Terror
  • AD 30
  • AD 200 MK 3 Bass Amp

Näistä AD 200 on bassovahvistin, ja muut kitaravahvistimia, ja kaikille on tietenkin myös vastaavat mallinnetut kaapit.  Lisäksi mukana paketissa on neljä pedaalia:

  • Echo Trip delay
  • Highway Drive overdrive
  • Shaker tremolo
  • Noise filter

IK Multimedia osaa paitsi vahvistinmallinnuksen, myös rahastamisen. Jokainen Amplituben ominaisuus maksaa erikseen, mutta paketissa saa runsaasti materiaalia halvemmalla. Äänitysmahdollisuudet ovat perusversiossa vaatimattomat, mutta maksamalla 8,99 € saa Premium Recorder Bundlen, joka laajentaa äänityspuolen kahdeksaan raitaan.

Kuluttajavali(s)tuksen nimissä kannattaa tehdä kuten IK Multimediakin suosittelee: jos olet yhtään aikeissa laajentaa mallinnettujen vahvistimien valikoimaasi, osta perus-Amplitube, äläkä mitään brändättyä versiota (kuten Amplitube Jimi Hendrixiä tai edes tässä käsiteltyä Amplitube Orangea). Se on kuitenkin emäalus, johon saa kaikki mahdolliset paketit ohjelman sisäisinä ostoina.

Orange-vahvistimien sointi on varsin rouhea, ja siitä pitäville, tai muuten siihen suuntaan merkkiuskollisille, tämä kokoelma on erittäin tervetullut lisäys Amplitubeen.

Osta Amplitube Orange App Storesta:

Amplitube Orange for iPad
Amplitube for
iPad{.size-full .wp-image-484 width="135" height="40"}

Amplitube Orange for iPhone/iPod touch
Amplitube for
iPad{.size-full .wp-image-484 width="135" height="40"}

Osta Amplitube App Storesta:

Amplitube for iPhone/iPod touch
Amplitube - iTunes
Store{.size-full .wp-image-413 width="135" height="40"}

Amplitube for iPad
Amplitube for
iPad{.size-full .wp-image-484 width="135" height="40"}