Konesoiton vuosi 2013

Lyhyt katsaus Konesoiton vuoteen 2013:

"Konesoitto - Digitaalisen musiikkiteknologian opas netissä, selvällä suomen kielellä" perustettiin 6. heinäkuuta 2013. Samalla päivämäärällä John Lennon ja Paul McCartney tapasivat ensimmäisen kerran, vuonna 1957, joten hyvässä seurassa ollaan.

Vuoden 2013 aikana Konesoitossa julkaistiin kaiken kaikkiaan 27 artikkelia, eli keskimäärin yksi viikossa. Ensimmäisen puolen vuoden aikana käsiteltiin paljon sähkökitaristin digitaalisia työkaluja, kuten kitaravahvistimien mallinnusta sekä kitaran liittämistä tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen. Lisäksi esiteltiin useiden musiikkiohjelmien, kuten GarageBand, Logic Pro X ja Cubase, uusimpia versioita.

IMG_0419{.aligncenter .size-large .wp-image-11 width="474" height="474"}

Konesoiton viisi suosituinta kirjoitusta vuonna 2013 olivat:

Ylivoimaisesti eniten kävijöitä Konesoittoon tuli Facebookin kautta, koska juuri siellä julkaistaan ilmoituksia uusista artikkeleista ja jaetaan mielenkiintoista aiheeseen liittyvää materiaalia.

Myös hakukoneiden kautta tultiin; suosituimmat hakutermit jotka johtivat Konesoittoon vuonna 2013 olivat "logic pro x", "irig", "mallintava kitaravahvistin", "ipad kitaralaitteet", "apogee jam" ja vanha tuttu "steinberg ur22".

Laitteistopuolella Steinberg UR22* on ollut vuoden 2013 hitti monella tavalla. Konesoiton lukijat tuntuivat olevan erityisen innostuneita tästä edullisesta kotistudion äänilaitteesta, jonka hinta* muuten näyttää laskeneen. Lisäksi isoveli UR44 on tulossa pian, ja vaikuttaa erittäin pätevältä:

http://www.youtube.com/watch?v=o7W0Fs3yY30

Vuoden 2013 tapaus ohjelmistoissa oli kiistatta Logic Pro X*. Applen musiikkiohjelmien lippulaivan uusi versio tuli yllättäen, oli parempi kuin moni uskalsi toivoa eikä todellakaan maksa paljoa (verrattuna muihin markkinoilla oleviin musiikkiohjelmiin). Ei ihme, että se on kiinnostanut myös Konesoiton lukijoita.

The Recording Revolution -sivuston Graham Cochrane kertoo Logic Pro X:stä:

http://www.youtube.com/watch?v=4iVaLB8WPCY


Konesoitto vuonna 2014

Alkaneena vuonna Konesoitossa on tarkoitus julkaista lisää kotistudion käyttäjiä kiinnostavia artikkeleita, muun muassa MIDI-laitteista, sähkörummuista, kitarakamoista, virtuaali-instrumenteista sekä monitoroinnista.

Palautetta, toiveita ja ehdotuksia juttujen aiheiksi voi esittää kaikilla kanavilla, kuten edellä mainituilla sosiaalisen median paikoilla, kommentoimalla blogin juttuja tai vaikka lähettämällä sähköpostia osoitteella kone (at) konesoitto (piste) com.

Kiitos kaikille lukijoille vuodesta 2013, ja oikein hyvää ja musiikillista uutta vuotta 2014!


Ja hei! Ollaan nyt sitten sosiaalisia siellä!

Tässä vielä kertauksena Konesoiton sosiaaliset ulottuvuudet:

FacebookInstagram | [Twitter | ]{style="line-height: 1.5;"}Google+

Seuraa niin pysyt perässä!