Konesoiton kuukausikatsaus, elokuu 2013

Nyt kun Konesoiton käynnistymisestä on 50 päivää, luodaan katsaus siihen mitä on tähän mennessä saatu aikaan.

Konesoitto on sivusto sinulle, joka harrastat musiikkia ja sen äänittämistä ja tallentamista, tietokoneilla, tableteilla, älypuhelimilla ja muilla digitaalisilla välineillä. Kerromme tarinoita kotistudiosta, annamme ohjeita erilaisten äänityslaitteiden ja -ohjelmien käyttöön, esittelemme mielenkiintoisia ja hyödyllisiä välineitä, ja vastaamme myös kysymyksiin.

Konesoiton ensimmäinen juttu käsitteli mallintavia kitaravahvistimia, ja sitä täydennettiin myöhemmin vähän perusteellisemmalla katsauksella Fender Mustang II -vahvistinta ohjaavaan Fender FUSE -ohjelmaan.

Yhtenä Konesoiton painopistealueena on GarageBand-musiikkiohjelma, jota esittelimme heinäkuussa. Tekeillä on myös e-kirja nimeltä Konesoiton GarageBand-opas, joka käsittelee äänittämistä ja kappaleiden tekemistä GarageBandillä. Esimakua tästä oppaasta saatiin ulkoisen syntesoijan ohjaamista käsittelevän jutun sekä GarageBandin kitaravahvistinmallinnuksien listan muodossa.

Kätevästi mukana kulkevan Tivoli Audio PAL -monoradion mahdollisuuksia esiteltiin omassa jutussaan. Äänentoistoa sivuttiin myös kotistudion kuulokkeiden valinnasta kertovassa artikkelissa.

Erilaiset kitaransoittoaiheiset jutut ovat olleet alusta asti Konesoiton tarjonnassa mukana, koska sähkökitaran ja tietokoneen (tai älypuhelimen) aluksi lähes epäpyhältä tuntuva yhteys helpottaa kitaran äänittämistä ja sisältää aivan huikeita mahdollisuuksia kitarasignaalin käsittelemiseen. Siksi esittelimme iRig-liittimen ja Amplitube-ohjelman, ja kerroimme myös iPhonen kitaraviritinohjelmista.

Kotistudion tärkeitä laitteita käsiteltiin esittelemällä Alesis Q25 -MIDI-koskettimisto ja Steinberg UR22 -äänilaite, jotka molemmat ovat Konesoiton projektistudion vakiovarusteita.

GarageBandin lisäksi tärkeitä käsiteltäviä musiikkiohjelmia ovat Cubase ja Logic Pro, joista molemmista on tänä vuonna saatu uudet versiot. Tutkimme miten saa edullisesti käyttöönsä  Cubase Elements 7 -ohjelman, ja esittelimme kymmenen mielestämme tärkeintä ominaisuutta Logic Pro X:stä.

TULOSSA! Konesoiton kaavailtujen juttujen listalla on muun muassa ohjeita kotistudion mikrofoni(e)n valitsemiseen, asiaa lähikenttämonitoreista, Ableton Liven esittelyä, johdatusta virtuaali-instrumentteihin, katsauksia iPhone- ja iPad-musiikkiohjelmiin ja paljon muuta. Juttutoiveita voi edelleen esittää jättämällä kommentin tähän kirjoitukseen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toivomuslista (ät) konesoitto (piste) com.

Konesoitto on Musikhaus Thomannin linkkipartneri. Jos ostat musiikkivehkeesi Thomann-verkkokaupasta, se auttaa pitämään Konesoiton soimassa.