GarageBandin kitaravahvistimet ja niiden esikuvat

GarageBand '11 sisältää 12 mallinnettua kitaravahvistinta, jotka perustuvat löyhästi kuuluisiin esikuviin. Koska mallinnukset eivät ole virallisia, eikä Apple ole ostanut nimien käyttöoikeutta (eikä muutenkaan harrasta "co-brandingiä" eli tuotemerkkien yhdistelyä), mallinnukset esiintyvät vain kuvaavilla nimillä.

[caption id="attachment_228" align="alignright" width="220"]GarageBandin vahvistinmallinnukset perustuvat löyhästi
kuuluisiin vahvistimiin, kuten Vox AC30 (ei
kuvassa).{.wp-image-228 width="220" height="481"} GarageBandin vahvistinmallinnukset perustuvat löyhästi kuuluisiin vahvistimiin, kuten Vox AC30 (ei kuvassa).[/caption]

Lisäksi GarageBandin ohje kertoo vain yleisesti vahvistimien ominaisuuksista (Logic Pro, josta nämä mallinnukset ovat peräisin, on ohjekirjassan hieman seikkaperäisempi). Näistä kuvailuista sekä vahvistimien kuvista voi kuitenkin helposti päätellä mitä niiden on tarkoitus olla.

Seuraavassa listassa on GarageBandin mallinnetun vahvistimen nimi sekä oma käsitykseni siitä mikä kuuluisa vahvistinmalli (tai malliperhe) on ollut esikuvana. Joissakin kohdin voi mennä pieleen ihan silkan asiantuntemattomuuden vuoksi, mutta korjauksia perusteluineen otetaan auliisti vastaan.

GarageBand-vahvistinmalli Esikuvana ollut vahvistin


Small Tweed Combo Fender Tweed Deluxe Blackface Combo Fender Deluxe Reverb English Combo Vox AC30 Vintage Stack Marshall Super Lead Model 1959 Modern Stack Mesa Boogie Rectifier Stadium Stack HIWATT Custom 100 Large Tweed Combo Fender Bassman British Blues Combo Marshall 1962 ('Bluesbreaker') Sunshine Stack Orange AD50 High Octane Stack Mahdollisesti jokin Krank-malli? (Krank Amplifiers on lopettanut v. 2013) Studio Combo Mesa Boogie Mark II Small Brownface Combo Voisi olla Fender Narrow Panel Pro, mutta kotelon ja nuppien väritys ei oikein täsmää. Lisäksi Logic Pron ohjekirja sanoo, että Small Brownfacessa on 12" kaiutin, kun se Prossa on 15". Voisi olla myös Fender Princeton tai Harvard.

Kannattaa muistaa, että GarageBandin mallinnukset (ja myös Logic Pron) eivät siis ole "virallisia", vaan ainoastaan suuntaa-antavia ja esikuviansa kunnioittavia. Jos halutaan mahdollisimman tarkkaa vahvistinmallinnusta, niin esimerkiksi IK Multimedian Amplitube Custom Shopiin voi hankkia muun muassa Fenderin ja Orangen vahvistimista valmistajan hyväksymät mallinnukset.

Näitä esikuvia tunnistaessa olivat erinomaisena apuna:

* = linkki Amazon.co.uk-verkkokauppaan

{width="1" height="1"}

Kaikki tavaramerkit, joita tässä sattuneesta syystä on tullut mainituksi muutamia, ovat omistajiensa omaisuutta eikä niitä havitella itselle millään muotoa.

Tämä kirjoitus on osa kaavailtua e-kirjaa nimeltä "Konesoiton GarageBand-opas". Jos olet kiinnostunut kirjasta, voit liittyä sähköpostilistalle, jolta saat ilmoituksen sitten kun kirja on valmis:
[contact-form to='garageband-opas@konesoitto.com' subject='Konesoiton GarageBand-opas'][contact-field label='Haluan liittyä Konesoiton GarageBand-oppaan postituslistalle.' type='checkbox' required='1'/][contact-field label='Email' type='email' required='1'/][contact-field label='Name' type='name'/][/contact-form]