iPad telineeseen

Mitä kaikkea muusikko voikaan iPadillä tehdä - hakea ja lukea nuotteja, kuunnella biisejä, ja tietenkin tehdä musiikkia! On kitaravahvistimia ja -efektejä, rumpukoneita, syntesoijia ja vaikka mitä.

Vaan mihinkäs sen iPadin laitat? Tietenkin telineeseen, kuten mikrofoninkin. Ajatuksena on siis kiinnittää iPad telineeseen, joka puolestaan tulee esimerkiksi mikrofonitelineen varteen (tai muuhun vastaavaan putkeen), vähän kuin popkiller eli poppisuoja. Seuraavassa hieman juttua iPad-telineistä, perustuen käytännön kokemuksiin.

Ensimmäinen iPadini oli ensimmäisen sukupolven iPad, ja sen ensimmäinen teline oli ensimmäisen sukupolven IK Multimedia iKlip. Siinä oli jo paljon ensimmäisiä, mutta yhdistelmä toimii edelleen hyvin. Ainoa varsinainen ongelma oli se, että telinettä kasatessa piti valita pysty- ja vaaka-asennon välillä, koska kun muoviset osat oli kerran ruuvattu yhteen, sitä yhdistelmää ei enää voinut purkaa.

Toki tuolloin (keväällä 2010) ei ollut vielä tietoa tulevista iPad-malleista, ja sitten kun seuraavan sukupolven laite vihdoin tuli, se oli tietenkin ohuempi kuin vanha. Niinpä IK Multimedia alkoi toimittaa iKlipin mukana sovitinpaloja, joiden avulla ohuemman, uudemman iPadin sai samaan telineeseen.

Kolmannen sukupolven iPadin kanssa sovitinpalaratkaisu ei enää toiminut, joten IK Multimedia teki uuden iKlip 2:n. Oman retinanäyttöisen "new iPadin", eli kolmannen sukupolven laitteen, kanssa elin pitkään ilman minkäänlaista telinettä, kunnes (soittokaverin sysäyksestä) havahduin siihen, että arvostettu musiikkitelinevalmistaja König & Mayer, kavereiden kesken ihan vaan K&M, oli myös ryhtynyt valmistamaan telineitä iPadille ja iPhonelle.

Pienen markkinatutkimuksen avulla sitten selvisi, että omaan käyttöön paras iPad-teline olisi K&M:n malli 19722.

KM19722pakkaus{.size-medium .wp-image-218 .alignnone width="300" height="199"}

Telineessä on jykevä varsi, jonka avulla sen voi kiinnittää mikrofonitelineen varteen. iPadin asentoa voi vaihtaa kirjaimellisesti käden käänteessä pysty- ja vaaka-asentojen välillä.

KM19722iPad{.size-medium .wp-image-220 .alignnone width="300" height="199"}

Myös katselukulman säätö molempiin suuntiin onnistuu isokokoisten siipimutterilukitusten avulla, paremmin kuin mikrofonin asennon säätö useimmissa mikrofonitelineissä.

KM19722takaa{.size-medium .wp-image-219 .alignnone width="300" height="199"}

Teline on jopa valmistettu Saksassa eikä rahdattu Kiinasta. Mihin on itse tyytyväinen, sitä on helppo toisillekin suositella; Konesoitto hyväksyy.

* Ostoslista (Musikhaus Thomann):

Huom. IK Multimedian "iKlip mini" on tarkoitettu iPhonelle ja iPad touchille, ja tehty ennen kuin iPad mini tuli markkinoille, joten jos tarvitset telineen iPad minille, oikea IK Multimedian tuote siihen tarkoitukseen on "iKlip 2 for iPad mini".